Grattis Vallentuna!

Milepost ingår avtal med Ellevio för övertagande av laddplatser för elfordon i Vallentuna Kommun

 

Laddoperatören Milepost AB har i dagarna tecknat överlåtelseavtal med Ellevio gällande ett komplett övertagande av totalt 38 publika laddplatser för elfordon i Vallentuna Kommun. Beståndet består av 37 av typen Normalladdare (22kW) samt en Snabbladdare (50kW) och är fördelade på 10 olika platser i Vallentuna Kommun.


”Vår ambition som laddoperatör är att göra det enkelt för elbilsägare som inte har tillgång till egen laddbox, att ladda elbilen” säger Lars Isaksson, Försäljnings- samt Operativ chef på Milepost. ”Vi ser fram emot att nu även kunna erbjuda våra laddtjänster i Vallentuna genom övertagandet av dessa befintliga laddplatser, samt på detta sätt fortsätta vårt goda samarbete med Ellevio från tidigare etableringar”.


Vallentuna Kommun tog ursprungligen fram tjänsten tillsammans med Ellevio för att stödja den gröna omställningen runt om i kommunen och på ett antal pendlarparkeringar.

”Som kommun vill vi underlätta för både invånare och företag att göra miljömässigt hållbara val. Laddinfrastruktur är en del i omställningen till fossilfria transporter och det är då självklart att ha tillgängliga och väl fungerande laddstolpar. Vi är nöjda med att Milepost tar över som operatör för den laddinfrastruktur som finns i vår kommun.  Milepost kan säkerställa att de kommer att fungera praktiskt och därigenom uppfylla sitt syfte som det alternativ bilägare valt i sin omställning till mer miljömässigt hållbart val, säger Johan Skog (M), kommunstyrelsens ordförande”.


Den tidigare ägaren av laddstolparna, Ellevio, fortsätter nu att utveckla samarbeten på tjänstesidan kring fordonsladdning och laddningsabonnemang.

”Samarbetet med Vallentuna kommun har fungerat väldigt bra under alla år och har bland annat resulterat i att Vallentuna tidigt fått flera publika laddplatser, vilket i sin tur bidragit till att invånarna i större grad vågat, och kunnat, investera i elbilar. Ellevios strategi inom fordonsladdning är att vara en möjliggörare för elektrifiering och vi vill därför arbeta tätt med publika laddoperatörer. Därför känns det extra kul att Milepost, som är ett seriöst och snabbväxande företag, tar över laddarna i kommunen”, säger Jonas Sunryd, affärsutvecklare på Ellevio.

Nästa
Nästa

Tingsryds Kommun väljer Milepost för fortsatt satsning på publik laddinfrastruktur