Sundbyberg väljer Milepost i sin satsning på publika laddpunkter

Nu öppnar Sundbybergs stad för laddoperatörer att bygga laddstolpar i olika delar av staden. Företaget Milepost som nyligen invigde Sveriges största laddgata i Stockholm blir nu en av de första aktörerna att teckna avtal med Sundbybergs stad.

Som ett led i Sundbybergs stads omställning till fossilfria transporter öppnar staden nu för att kommersiella laddoperatörer bygger publika laddstolpar. Staden tillämpar ett liknande tillvägagångssätt som Stockholms stad gör för laddinfrastruktur på allmän platsmark. Det innebär att staden själv inte bekostar anläggningen eller driften av laddinfrastruktur, utan att aktörerna gör detta. Staden erbjuder istället nyttjanderätt för gatumarken som aktörerna anordnar laddplatserna på.

 

Sundbybergs målsättning är att det på allmän platsmark ska finnas minst 0,1 laddpunkter per laddningsbara fordon registrerade i Sundbyberg.

-  Att erbjuda publika laddplatser är en viktig del för att göra Sundbyberg till en utsläppsfri stad. Vi välkomnar alla aktörer som vill hjälpa oss i det arbetet, säger Stefan Bergström (C), ordförande Stadsmiljö- och tekniska nämnden.

En av de första aktörerna att teckna avtal med Sundbybergs stad är den oberoende laddoperatören Milepost som i juni invigde Sveriges största laddgata på Valhallavägen i Stockholm.

- Så länge det är brist på laddstolpar i städerna kommer elbilsägandet mest vara begränsat till villaägare. Etableringen av laddinfrastruktur måste därför gå snabbare och ske på bredare front än idag. Vi är därför glada över att vi nu tecknat avtal med Sundbybergs stad, säger Mileposts vd Jörgen Lantto.

-

För mer information, kontakta Åsa Johansen, Marknad & Kommunikationschef Milepost, asa.johansen@milepost.se, 070-623 55 66.

 

Fakta

Om Sundbybergs stads omställning till fossilfria transporter

Som en del av Sundbybergs stads hållbarhetsarbete och satsning på omställningen till fossilfria transporter öppnar staden nu för att privata laddoperatörer kan bygga publika laddstolpar. I stadens program för laddinfrastruktur konstaterar Sundbybergs stad att ”utbyggnaden av infrastruktur för utsläppsfria fordon ska fortsätta och laddplatser för elfordon ska tillgängliggöras på stadens parkeringsplatser i flera stadsdelar.”

Om Milepost

Företaget specialiserar sig på att etablera laddgator i stadsmiljö för laddning av elbilar för den som har behov av parkering och laddning nära arbetet eller hemmet. De flesta laddpunkter som företaget etablerar i stadsmiljö erbjuder 11 kW och är i första hand avsedda för den som laddar sin elbil i närheten av sin bostad eller arbetet.

 

Föregående
Föregående

Nu blir det möjligt att ladda elbilen hela dagen på Valhallavägen 

Nästa
Nästa

Laddoperatören Milepost tar in 45 miljoner kronor